Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno warzywny kociołek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
kostka wieprzowa 2 szt
konsentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 1 łyżka
polędwica 30 dag
majeranek 2 łyżki
Przyprawa do dziczyzny klasyczna Prymat
cebula 1 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno warzywny kociołek

Polędwiczkę myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawa do dziczyzny. Następnie kroimy w plasterki i obsmażamy. Po szybkim obsmażeniu polędwiczkę przekładamy do miseczki nakrywamy i odstawiamy. Na ta sama patelnię dodajemy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchewkę. Smażymy. Następnie po ok 10 min dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Mieszamy. Podlewamy 2 szklanki wody z rozpuszczoną kostką wieprzową. Nakrywamy i dusimy ok 10 min. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek , prażona cebulkę. Doprawiamy pieprzem ,majerankiem ,solą do smaku i dodajmy przecier pomidorowy. Mieszamy lekko- dusimy jeszcze kilka minut. Na patelnie przekładamy obsmażoną polędwiczkę i razem jeszcze dusimy kilka chwil.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 31.01.2013 09:07
ciekawy przepis
Ola1984 31.01.2013 08:37
Świetna propozycja na pyszny obiad.
Monika111 31.01.2013 08:06
pycha :)
rafał4 31.01.2013 07:20
ładnie wygląda
iwa643 31.01.2013 07:14
Szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak