Mięsne żeberka w jarmużu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • jarmuż

    5-8 liści
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • Kminek cały Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    7 szt
  • sól

  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone żeberka, najlepiej mięsne i z minimalną ilością tłuszczu włożyć do garna z osoloną wodą. Gotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ok 1 godziny. Po tym czasie wyjąć żeberka z wody. Smażyć na smalcu, aż dobrze się zrumienią z dodatkiem kminku. Z liści jarmużu wydrzeć twardą łodygę i pokroić. Ząbki czosnku drobno posiekać i chwilę podsmażyć na głębokiej patelni. Wrzucić jarmuż i dusić, aż znacząco zmniejszy objętość. Włożyć żeberka i pod przykryciem dusić na małym ogniu, aż wszystko będzie bardzo miękkie. W trakcie duszenia podlewać wodą. Pod koniec przyprawić solą. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 30.10.2014 10:24
super pomysł;)
RenataZ-et 24.10.2014 21:10
super pomysł
fotoviderek 24.10.2014 18:24
Pyszne mięsko :)
norweska20 24.10.2014 15:27
zapowiada się smacznie
erym 24.10.2014 14:22
no to juz wiem do czego jarmuz zuzyje :) dzieki!
Kejti 24.10.2014 14:13
Zjadłabym takie mięsko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat