Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne żeberka pieczone w piekaniku

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
bulion warzywny 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne żeberka pieczone w piekaniku

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy i kroimy w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Mięsne żeberka pieczone w piekaniku foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy do zarumienienia.
Krok 2 - Mięsne żeberka pieczone w piekaniku foto
3
Przekładamy żeberka do naczynia do zapiekania, podlewamy bulionem.
Krok 3 - Mięsne żeberka pieczone w piekaniku foto
4
Oprószamy papryką słodką mieloną.
Krok 4 - Mięsne żeberka pieczone w piekaniku foto
5
Przykrywamy pokrywą i pieczemy w około 190/200 stopniach przez 80-90 minut. Żeberka po upieczeniu mają być soczyste i rozpadające się.
Krok 5 - Mięsne żeberka pieczone w piekaniku foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Mięsne żeberka pieczone w piekaniku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.09.2014 07:52
na pewno wykorzystam ten przepis:)
IlonaAlbertos 31.08.2014 22:32
Apetyczne żeberka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak