Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 40 dkg
oliwa
Grill przyprawa klasyczna Prymat
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
boczek wędzony 30 dkg
kiełbasa śląska 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony karczek pokroić w kostkę. Delikatnie polać oliwą, oprószyć przyprawą do grilla i wymieszać. Odstawić na 3 godziny do lodówki.

Krok 1 - Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką foto
2
Paprykę pozbawioną gniazd na siennych pokroić w kostkę a cebulkę w plastry.
Krok 2 - Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką foto
3
Kiełbaskę pokroić w plastry, boczek pokroić w kostkę.

Krok 3 - Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką foto
4
Nabijać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie - mięso, kiełbasa, papryka, boczek, cebula.
Krok 4 - Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką foto
6
Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.

Krok 5 - Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką foto
7
Podawać natychmiast po przyrządzenia.
Krok 6 - Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.09.2016 15:41
Dobre przyprawy
Justi2401 27.07.2015 18:10
Uwielbiam szaszłyki z grilla :)
pestka 27.07.2015 13:57
pyszne danie z grilla
olyabuziaczek 27.07.2015 09:23
takie najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak