Mięsne szaszłyki wg pomysłu Jadwiga/Jaga85

Mięsne szaszłyki wg pomysłu Jadwiga/Jaga85

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • pieczarki

    300 g
  • sól

  • bułka tarta

  • mąka

  • jajo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, paprykę i pieczarki obieramy następnie kroimy w grubą kostkę, dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i oprószamy przyprawami. Warzywa nabijamy na przemian na patyczki tak aby powstały szaszłyki i grillujemy
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rozbijamy cieniutko i solimy.
W rozbite mięso schabowe zawijamy szaszłyki warzywne.
Panierujemy w mące, jajku, bułce i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem podgrzewamy w piekarniku ok. 5-10 minut. Wyjmujemy patyczki, możemy przekroić wzdłuż na połowę. Podajemy z ziemniakami i sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

14.04.2016 12:06
bardzo fajny pomysł

ppaulina

21.08.2014 12:51
pyszneee :))

Margo1

21.06.2014 12:48
wygladają zachecająco

Janina

20.06.2014 23:44
Świetne jedzonko, efektowne i smaczne;)

ao_12

20.06.2014 21:35
pyszności, muszę wypróbować:)

Krzysztof15

20.06.2014 20:27
bardzo pyszne

stan2401

20.06.2014 17:53
fajne te szaszłyki

Megg

20.06.2014 17:41
wyśmienite szaszłyczki

Jadwiga/Jaga85

20.06.2014 17:16
PIĘKNE wyszły!!! POZDRAWIAM!!!

alaaa

20.06.2014 16:36
jadłam coś podobnego są pyszne i efektowne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat