Mięsne sakiewki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    125 g
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • mięso mielone drobiowe

    300 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 - 2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z margaryny, mąki i śmietany zagniatamy ciasto.
Wałkujemy na stolnicy na grubość 2 mm i wykrawamy kwadraty.
Cebule drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy mięso.
Smażymy chwilę, a pod koniec dodajemy majeranek i doprawiamy pieprzem.
Studzimy.
Na każdy kwadrat ciasta nakładamy po łyżce farszu mięsnego.
Zlepiamy rogi kwadratu naprzemiennie tak by utworzyła nam się mała kopertka.
Układamy na posmarowanej olejem i posypanej mąka blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i pieczemy 15 - 20 minut az uzyskaja złotawy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 28.02.2014 16:19
fajny pomysł
Dorota59 19.11.2013 10:59
bardzo pomysłowe
Grazyna0211 08.11.2013 11:53
pyszne i apetyczne danie
romanrafal 26.05.2013 09:03
świetny przepis,super danie
Wafelek2601 04.01.2013 09:52
Rewelacyjne
Anna169Hosz 13.10.2012 19:24
Apetyczne.
Mati13 27.03.2012 09:20
pięknie wyglądają
pacpaw 09.02.2012 20:27
pomysłowe danie
Katarzyna/kate1980 09.02.2012 15:14
cudne
MAR3STA 08.02.2012 23:01
chętnie schrupałabym taką sakiewkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat