Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne placki z kurkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 10 dkg
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone wieprzowe 60 dkg
cebula 1 sztuka
jajko 4 sztuki
przyprawa w płynie 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
oregano 2 szczypty
bazylia 1/2 łyżki
mąka pszenna 4 czubate łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne placki z kurkami

Kroki postępowania

1
Kurki oczyścić, umyć, drobno posiekać, usmażyć na maśle, doprawić lekko solą i pieprzem. Grzyby lekko przestudzić.
Krok 1 - Mięsne placki z kurkami foto
2
Do mięsa (użyłam zmielonej szynki) dodać grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, przyprawy, zioła i mąkę.
Krok 2 - Mięsne placki z kurkami foto
3
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Mięsne placki z kurkami foto
4
Na rozgrzany na patelni olej kłaść łyżką porcje mięsnej masy, spłaszczyć je.
Krok 4 - Mięsne placki z kurkami foto
5
Placki smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionym sosem.
Krok 5 - Mięsne placki z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.10.2014 15:26
pychotka poprostu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak