Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne paski na chrupiąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 szt
płatki kukurydziane 10 dag
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
liście sałaty kilka
pomidory 2 szt
papryczki chili 2 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne paski na chrupiąco

Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Płatki kukurydziane włóż do yorebki foliowej i wałkuj aż się drobno pokruszą. Jajka roztrzep. Przygotowane kotlety panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach, pokruszonych płatkach. Kotlety smaż na oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie ułóż na półmisku przykryj sałatą oraz cząstkami pomidorów. Gotowe danie udekoruj papryczkami chli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak