Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne paseczki zapiekane ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg ( od szynki)
szpinak świeży 300 gram
ser żółty 100 gram
masło 1 łyżka
olej do smażenia
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne paseczki zapiekane ze szpinakiem

Szpinak myjemy, osuszamy. Do garnka wlewamy 2cm wody, dajemy sitko do gotowania na parze, a następnie kładziemy liście szpinaku i gotujemy na parze ok 2 minuty. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony czosnek i blanszowany szpinak ( lekko siekamy łyżką) Całość doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy jeszcze 2 min.

Mięso od szynki kroimy na paski o szerokości 3 cm i grubości 1-1,5 cm, posypujemy pieprzem i solą z dwóch stron. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości ( zrumienione podlewamy mięsny wywarem) Usmażone paski mięsa przekładamy do płaskiego naczynia żaroodpornego. Na każdy pasek nakładamy szpinaku i starty żółty ser Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do uzyskania roztopienia sera i ciepłego mięsa
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.03.2016 11:33
bardzo ładnie wyglądają
IwonaKa 22.01.2016 21:57
wspaniałe,muszę takie zrobić,bardzo lubię szpinak
gusia1000 12.01.2016 23:44
Pyszne jedzenie.
Róża1 12.01.2016 19:51
świetny przepis !!!!
MAR3STA 11.01.2016 13:48
pyszne mięsko
adelajda 11.01.2016 12:38
Jak dla mnie pyszne danie :)
gosia56 10.01.2016 22:45
super jedzonko;)
Franciszek 10.01.2016 18:27
dobre danie
Grazyna0211 10.01.2016 17:17
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak