Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne oponki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
majeranek
sól
pieprz
majonez 3 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne oponki

Mięso mielone dajemy do dużej miski . Bułkę moczymy w odzie -odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebulę siekamy czosnek przepuszczamy przez praskę . Dodajemy majonez ,majeranek sól i pieprz do smaku . Wyrabiamy masę . Odstawiamy do lodówki na ok 20 min . Formujemy kulki spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę na środku . Obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 02.08.2012 18:14
mniam:)
EWI 02.08.2012 08:58
mniam
ewka1978 02.08.2012 08:01
świetny pomysł
Agiatis 02.08.2012 07:44
Bardzo fajny pomysł;)
iwa643 02.08.2012 07:32
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak