Mięsne Leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • parówki

    500 gram
  • kiełbasa śląska

    3 laski
  • ogórki konserwowe

    6 szt
  • por

    1 mały
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula

    1 duża
  • rosół drobiowy

    1/2 litra
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • ketchup

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski pokroić i podsmażyć z mięsem na rumiano .Dodać posiekaną cebulkę ,przyprawę pikantną do mięs i pieprz ziołowy. Chwilę smażyć i podlać gorącym rosołem. Dodać pokrojone ogórki,papryki,por i doprawić koncentratem wymieszanym z ketchupem. Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut i na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 19.06.2012 20:57
sycące
Smerfetka250 06.04.2012 10:47
pyszne
smakowita 14.03.2012 12:19
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Monika111 14.03.2012 07:24
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat