Mięsne kulki z niespodzianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka mielona

    50 dag
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • kalafior

    1|3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Czosnek suszony Prymat w młynku

    1 łyżka
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1|2 szklanki
  • czosnkowy sos chili

    1 łyżka
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Szczypiorek posiekać drobno. Mięso włożyć do miski. Do mięsa wbić jajko, dodać szczypiorek. Mięso wymieszać. Doprawić do smaku czosnkiem mielonym, solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz czosnkowym sosem chili. Wymieszać dokładnie, gdyby masa mięsna była za rzadka dodać 3 łyżki bułki tartej. Kalafiora odcedzić, osuszyć różyczki. Bierzemy porcję mięsa, robimy placuszka, układamy różyczkę kalafiora na środku i formujemy kulkę. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju z wszystkich stron.

mój nick muchomor

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 29.07.2012 15:46
Pomysłowe kulki mięsne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat