mięsne kulki z mozzarella

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone

    400 g
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mozzarella małe kulki

    15 sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku

dodatki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, startym czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę pokroić na centymetrowe kostki. Dłońmi moczonymi w zimnej wodzie (dzięki temu mięso nie będzie się kleić) nabierać po trochę mięsa, spłaszczać, na mięso ułożyć kuleczkę sera i uformować kulkę. Panierować w bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu. Odsączyć na ręczniku papierowym, nabijać na wykałaczki i dekorować oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 26.08.2015 13:01
apetyczna ta przekąska
Benita 26.08.2015 11:34
Wyglądają super
krokus 26.08.2015 10:26
pyszny pomysł
inka2012 26.08.2015 09:26
smacznie wygląda :)
Stenka 26.08.2015 08:45
ciekawe sposób na urozmaicenie kotletów mielonych
Ania321 26.08.2015 08:41
fajny pomysł na przekąskę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat