Mięsne kuleczki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko mieszamy. Otwieramy słoiczek z pieczarkami, odsączamy. Każdą pieczarkę oblepiamy masą mięsną. Panierujemy kazdą kuleczkę w roztrzepanym jajku, nastepnie w bułce tartej i wrzucamy na głębko rozgrzany olej. Wyłożyć na półmisek, gotowe! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat