Mięsne krokiety w cieście piwnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • piwo jasne

    1 szklanka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać do mięsa mielonego, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Z masy formować kulki i lekko spłaszczać. Z mąki, jaja i piwa przygotować dość gęste ciasto. Kotleciki zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać natychmiast po wyjęciu z tłuszczu i osączeniu na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bgs1984 29.06.2012 13:43
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:39
mniam
eli82 13.06.2012 21:06
wow!
karolina1869 05.05.2012 15:48
dobre
jogobella23 23.04.2012 20:34
super
ewelina/bunia 06.12.2011 21:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat