Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne klopsiki na kwaśno.
2.Składniki na zalewę zagotować i ostudzić ,paprykę pokroić w paseczki i dodać do zalewy .
3.Klopsy ułożyć w naczyniu i zalać zalewą.
mięso mielone | 500 gr |
bułka namoczona w mleku | 1 szt |
cebula | 1 szt |
Czosnek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki ( płaska ) |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 łyżka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka (Prymat ) |
jajko | 1 szt |
Zalewa: | |
ocet 10 % | 1 szkl |
woda zimna | 5 szklanek |
cukier | 1,5 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyzeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 kulki ( Prymat ) |
papryka czerwona | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: