mięsne kęski marynowane w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    600 g
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta

marynata

  • woda

    300 ml
  • ketchup pikantny

    3/4 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    3 łyżki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki zalewy wymieszać i zagotować, wystudzić. Cebule pokroić w plastry, zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoto na oleju. Mięso i cebulę ułożyć w misce i zalać wystudzoną zalewą. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 26.08.2015 11:46
Smakowite mięsko!
2milutka 26.08.2015 08:08
Apetycznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat