Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne czosnkowe paluchy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0.5 kg
ząbki czosnku 6
oliwa 4 łyżki
jajko 1
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne czosnkowe paluchy

Kroki postępowania

1
Opłukujemy i kroimy na mniejsze kawałki mięso. Następnie zemleć w maszynce. Czosnek obieramy i ścieramy na tarce dodajemy paprykę oraz sól i pieprz.
Krok 1 - Mięsne czosnkowe paluchy foto
2
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki .
Krok 2 - Mięsne czosnkowe paluchy foto
3
Po wyciągnięciu mięsa z lodówki formujemy paluszki. Gotowe paluszki wstawiamy do piekarnika i pieczemy do ładnego zarumienienia się ładnie placuszek.
Krok 3 - Mięsne czosnkowe paluchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.01.2016 09:04
fajny pomysł
Maridka19 01.05.2015 14:32
O to coś dla Pani ponieważ mają bardzo czosnkowy smak
AgaS10 01.05.2015 11:47
fajne,lubię czosnek:)
mysza75 01.05.2015 11:36
bardzo fajne twoje paluchy
bertpvd 01.05.2015 11:19
ciekawy przepis
Maridka19 01.05.2015 11:01
Oj tab bardzo smaczne
romanrafal
romanrafal 01.05.2015 09:07
bardzo fajne i na pewno smaczne
Bernadeta1 30.04.2015 19:20
smaczne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak