Mięsne babeczki z camembertem i żurawiną.

Mięsne babeczki z camembertem i żurawiną.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    500 g
  • jajko

    1 sztuka
  • camembert

    120 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    40 g
  • mleko

    100 ml
  • cebula biała

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. 3/4 bułki tartej zalewamy mlekiem, mieszamy dokładnie.
2. Do mięsa dodajemy jajko i namoczoną bułkę tartą.
3. Cebulę drobno siekamy, pietruszkę również, ser kroimy w kostkę.
4. Do mięsnej masy dodajemy cebulkę, żurawinę, pietruszkę i ser.
5. Foremki smarujemy olejem i wysypujemy pozostałą bułką tartą.
6. W foremce do muffinek pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.
7. Podajemy albo na ciepło do obiadu, albo na zimno. W obu wersjach smakuje pysznie :)

Z podanej porcji wychodzi 10 babeczek.



Bazą przepisu jest przepis pochodzący z ulotki sklepu Biedronka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 21.02.2014 15:35
super pomysłowe :)
IKrakowianka 02.02.2014 12:48
świetny pomysł
matesko 30.01.2014 10:11
fajny przepis
paulina2157 29.01.2014 07:33
pyszne połączenie
migotka28 21.01.2014 22:20
świetne babeczki
Klausia 21.01.2014 20:45
ależ mi się to podoba :)
Aannkaa82 20.01.2014 19:37
Świetne babeczki ;)
IwonaDD 16.01.2014 14:32
super pomysł!
mysza75 16.01.2014 11:24
piękne babeczki
Konczi 15.01.2014 18:31
Fantastycznie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat