Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna zapiekanka na liściu sałaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,50 kg
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 2 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
ser żółty starty 3 łyżki
pieczarki 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna zapiekanka na liściu sałaty

Mięso mielone dać do naczynia, bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie, odcisnąć dać do mięsa, wbić całe jajko, dać łyżkę mąki, drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać dokładnie, chwilę wyrabiać, formować kotleciki płaskie, kłaść na rozgrzany olej na patelni, smażyć na złoty kolor z obu stron. Pieczarki obrać, udusić lekko na maśle, nałożyć na kotleciki, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku. Podawać na liściu sałaty polane keczupem lub sosem czosnkowym i posypane zieleniną z pieczywem. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.12.2014 21:20
bardzo fajna
adelajda 25.08.2014 11:51
mi będzie smakowało :)))
Kejti 24.08.2014 21:57
Chętnie spróbuję :-)
karolina1869 24.08.2014 19:53
zwykłe kotlety w niezwykłym wydaniu
Marta1986 24.08.2014 19:31
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak