Mięsna zapiekanka

Mięsna zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    40 dag
  • mielone mięso

    30 dag
  • pieczarki

    10 dag
  • ogórek kiszony

    2
  • cebula

    1
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • żółty ser

    10 dag
  • oliwa

    6 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mięsna zapiekanka

Cebule i pieczarki pokroić i podsmażyć na oliwie. Wrzucić mięso i chwilę podsmażyć razem następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić razem 10 minut. pod koniec dodać pokrojone ogórki. Wszystko przyprawić do smaku i wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem. Posypać startym serem żółtym i zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Gosia311 20.07.2011 12:08
interesujeacy przepis
Karolina69 16.07.2011 10:40
fajne
szajba2 06.04.2011 15:48
coś akurat dla mnie
Barbara55 03.02.2011 14:33
podoba mi się
kielcok1 25.01.2011 15:21
lubię i to bardzo
aginaa 23.09.2010 12:05
extra
Izabela/bella81 23.09.2010 11:17
aż ślinka cieknie
sylwiachmiel 16.05.2010 15:23
ciekawe polaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat