Mięsna zapiekanka

Mięsna zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zmieniaki

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • smalec

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • schab

    50 (karkowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mięsna zapiekanka

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i wraz z cebulą zetrzeć na drobnej tarce. Dodać pokrojone mięso, przyprawić ziołami, solą oraz pieprzem i wymieszać. Masę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C. Podawać z pikantną surówką sezonową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Jaheira11 22.02.2011 11:38
pyszności
szajba2 24.01.2011 16:05
zapiekanka dobra rzecz
rakow2
rakow2 10.10.2010 15:11
ja też
Barbara55 06.09.2010 14:17
wszelkie zapiekanki uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat