Mięsna zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    1 kg
  • ziół prowansalskich Prymat

    1 łyżka
  • smalcu do wysmarowania

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • schab

    50 (karkowy)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i wraz z cebulą zetrzeć na drobnej tarce. Dodać pokrojone mięso, przyprawić ziołami, solą oraz pieprzem i wymieszać. Masę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem i piec 60 min w piekarniku
nagrzanym do temperatury 185°C. Podawać z pikantną surówką sezonową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 13.09.2012 23:54
super
eewelina 24.08.2011 22:26
ciekawe
katoda 19.03.2011 00:12
Pychota, kiedyś wypróbuję!
Karolcia12 21.02.2011 08:51
uwielbiam takie zapiekanki
Adamorek 12.02.2011 23:54
ekstra danie
AgaS10 24.01.2011 11:39
Fajna ciepła kolacyjka:)
szajba2 06.12.2010 14:40
lubię tak konkretnie coś zapiec
Kasia77 29.11.2010 09:58
fajne
patusia 17.11.2010 02:54
Fajny, szybki przepis :)
linka1312 16.09.2010 21:54
kocham

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat