Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna fantazja Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry karkówki 5 sztuk
olej roślinny 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieczarki 150 g
cebula biała 1/2 sztuki
olej do smażenia
wykałaczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 10 plastry
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna fantazja Eli

Mieso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,rozbić tłuczkiem do mięsa.Składniki marynaty dokładnie wymieszać,posmarować nią mięso i włożyć na 2 godziny do lodówki.Pokrojone pieczarki,posiekaną cebulę przesmażyć na oleju aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na połowie każdego kotleta położyć po 2 plasterki boczku,posypać połową sera,położyć pieczarki,posypać resztą sera,przykryć druga połową mięsa i spiąć ze wszystkich stron wykałaczkami.Kotlety obsmażyć z obu stron na gorącym oleju,podlać odrobiną wody,przykryć i dusić do miękości na małym ogniu.Odkryć i dusić aż woda wyparuje,mięso przewrócić na drugą stronę i zrumienić.Smacznego!

Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem i młodą kapustą zasmażaną(Przepis w mojej galerii)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 13.07.2012 20:46
ale smakowicie wygląda;)
oliwkowa
oliwkowa 14.11.2010 11:38
smaczne
Ewa104 06.08.2010 16:19
Pyszności!
elwal
elwal 30.07.2010 00:11
Fajne danko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak