Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
olej
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko z fasolką

Drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek, podsmażamy na małej ilości oleju, dodajemy mięso mielone, a gdy już straci „surowy kolor”, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę. Chwilę razem smażymy, po czym dodajemy przecier i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ryżem lub kaszą i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna1281 31.07.2011 15:11
kuszące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak