Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    800 gram
  • cebula

    3 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • chrzan tarty

    1 słoiczek
  • mąka pszenna

    1,5 łyżki
  • woda

    1/2 szkl
  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

  • czosnek

    1 ząbek
  • smietana 18%

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym foto
Mięso kroimy na plastry, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną i podsmażamy z obu stron, podlewamy wodą
Krok 2 - Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym foto
dodajemy drobno pokrojona cebulę, pieczarki i gotujemy do miękkości mięsa
Krok 3 - Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym foto
Wodę z mąką, śmietaną mieszamy i wlewamy do mięsa. Dodajemy przeciśnięty czosnek, słoiczek chrzanu i przyprawiamy. Podajemy z ryżem, surówką. Polecam Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kd045 24.10.2016 13:47
super przepis !
Konczi 24.10.2016 13:14
Takie mięso w sosiku musi być wyjątkowo pyszne ... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat