Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 gram
cebula 3 szt
pieczarki 5 szt
chrzan tarty 1 słoiczek
mąka pszenna 1,5 łyżki
woda 1/2 szkl
sól
pieprz
papryka czerwona
czosnek 1 ząbek
smietana 18% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na plastry, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką czerwoną i podsmażamy z obu stron, podlewamy wodą
Krok 1 - Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym foto
2
dodajemy drobno pokrojona cebulę, pieczarki i gotujemy do miękkości mięsa
Krok 2 - Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym foto
3
Wodę z mąką, śmietaną mieszamy i wlewamy do mięsa. Dodajemy przeciśnięty czosnek, słoiczek chrzanu i przyprawiamy. Podajemy z ryżem, surówką. Polecam Smacznego
Krok 3 - Mięsko wieprzowe w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 24.10.2016 13:47
super przepis !
Konczi 24.10.2016 13:14
Takie mięso w sosiku musi być wyjątkowo pyszne ... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak