Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsko w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
skrzedełka 5 szt
marchew 2 szt
papryka konserwowa 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
przeprawy
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mięsko w galarecie

Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać pieprz, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i marchew zalać woda dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką papryką i ogórkiem zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.12.2012 16:19
Dobry schab w galarecie.
GOSIA18 12.12.2012 14:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak