Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miesko duszone z marynaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
Marynata do mięs pikantna Prymat wg uznania
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: miesko duszone z marynaty

Poledwice kroimy na cienkie plastry.Przygotowujemy marynate i wkladamy do niej mieso.Odstawiamy pod przykryciem do lodowki na jakis czas.Poczym wyjmujemy z marynaty i osaczamy.Smazymy na patelni na malym ogniu z obu stron,zalewamy polowa szklanki wody i dusimy pod przykryciem okolo 30-45 minut.Ewentualnie podlewamy woda.Gdy miesko bedzie miekkie ,podajemy z ziemniakammi i surowka sezonowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janko 12.04.2012 18:08
super
cukiereczek 22.06.2011 12:14
apetyczne
cukiereczek 30.03.2011 12:03
mniam
zoha1234567890
zoha1234567890 03.08.2010 22:00
pyszne.
Kate131 28.07.2010 09:18
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak