Mielony z wkładką

Mielony z wkładką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    80 dkg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kasza manna

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

  • pieczarki

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wyłożyć do naczynia, wybić jajka, dać mąkę, kaszę mannę, namoczoną i odciśnięta bułkę oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrabiać masę mięsną dokładnie do czasu aż nie będzie kleiło się do ręki. Odstawić do wypoczęcia na pół godziny. Pieczarki obrać, pokroić na drobno i udusić na maśle, posolić po usmażeniu. Nabierać na rękę porcję mięsa oraz odrobinę pieczarek, formować małe okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany olej, smażyć na rumiano. podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego;)
Janina
Przed nabraniem porcji mięsa, zamoczyć ręce w wodzie - wtedy kotleciki formuje łatwo;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gregor#

24.02.2016 15:11
świetny przepis

Ela15

08.08.2015 11:43
pysznie wyglądają i na pewno tak smakują

Bernadeta1

13.03.2015 13:39
super jedzonko

Damiano

24.02.2015 08:08
smaczne miesko

adelajda

22.02.2015 11:58
Bardzo lubię takie mielone :))

Dorian

16.02.2015 17:08
pyszne kotleciki

pestka

15.02.2015 09:40
lubię takie mięsko z dodatkami

monika141

10.02.2015 19:47
pyszny mielony na obiadek

wyattearp

10.02.2015 18:24
pysznie wygląda

gosia56

10.02.2015 18:13
Porywam jednego ale narobiłaś mi smaku;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat