Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielonka słoikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
boczek 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: mielonka słoikowa

łopatkę i boczek zmielić. Do mięsa dodać zmiażdżony czosnek sól, pieprz i majeranek, przyprawić dość pikantnie. Wszystko wyrobić ubijając dłonią. Tak przygotowane mięso wkładamy do słoików i zalewamy wodą do 3/4 ich wysokości. Gotujemy 2 godziny, studzimy i najlepiej na drugi dzień znowu gotujemy 2 godziny. Tak przygotowane słoiki trzymam w lodówce nawet 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 27.08.2012 12:57
Smaczne
Anna152 19.08.2012 19:23
super
Krzysztof74 20.07.2012 21:46
Muszę spróbować, a można bez boczku?
adelajda 04.07.2012 09:25
smakowite !
Rafał10 02.07.2012 16:58
Oooo to musi być naprawdę pycha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak