Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
czosnek 3 ząbki
woda zimna 50 ml
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka

Kroki postępowania

1
Łopatkę mielimy, dodajemy sól, przeciśnięty czosnek, pieprz, majeranek oraz wodę. Wszystko razem wyrabiamy. Wkładamy do woreczka do szynkowaru mocno ubijając. Wkładamy do szynkowaru. Wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Krok 1 - Mielonka foto
2
Następnie bierzemy duży garnek. nalewamy dużo wody. Wkładamy szynkowar z zawartością. Parzymy przez ok. 2 godziny. Woda nie powinna się gotować. Nastepnie zdejmujemy i studzimy w zimnej wodzie. Wkładamy na kolejne 8 godzin do lodówki.
Krok 2 - Mielonka foto
3
A oto efekt!!!!!
Krok 3 - Mielonka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.10.2014 08:50
najlepsza domowa
adelajda 08.05.2014 18:13
Wiesz co jesz !!!!!!!!!!
luna76 07.05.2014 19:26
Domowe uwielbiam !!!najlepsze :)
mysza75 10.04.2014 10:26
pyszności taka domowa
Dorian 27.02.2014 22:06
pyszna mielonka
JOANNA16 27.02.2014 14:58
super, na pewno pyszne)))
Alex_M 27.02.2014 12:23
świetna domowa wędlinka:)
Lidzia 26.02.2014 18:25
Robię coś takiego ale w słoikach, bo nie mam szynkowaru. Jest pyszne.
artur7 26.02.2014 15:58
pyszne do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak