Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zraziki z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 4-5 sztuk
ser żółty 3-4 plastry
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula 1/4 sz
woda 3 łyżki
sól d smaku
pieprz d smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zraziki z jajkiem

Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać tartą bułkę i 3 łyżki wody, i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku i zarobić.
Pozostałe jajka ugotować na twardo, jeśli potrzeba więcej jajek, gotujemy więcej. Ugotowane jajka obrać, zawinąć w plastry sera. Wilgotnymi dłońmi rozpłaszczać kawałki masy mięsnej.
Obsypać umytą i posiekaną pietruszką, kłaść serowe ruloniki i formować podłużne zrazy, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 28.06.2012 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak