Mielone zapiekane z pietruszką.

Mielone zapiekane z pietruszką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • mielone mięso

    500 gram
  • śmietana kremówka

    8 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • piertuszka

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone zapiekane z pietruszką.

Tartą bułkę wymieszać w 1/8l ciepłej wody. Obraną cebulę zetrzeć. Dodać do mielonego mięsa,śmietany, jajek, soli oraz pieprzu i wymieszać a następnie doprawić do smaku.
Uformowaną z masy mięsnej pieczeń obtoczyć w drobno posiekanej pietruszce i ułożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem. Mięso posmarować z wierzchu masłem.
Całość piec 60 minut w rozgrzanym piekarniku. W trakcie pieczenia mięso od czasu do czasu polewać tłuszczem. Za pomocą patyczka można sprawdzić czy mięso jest już upieczone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat