Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
50 gram -
cebula
1 sztuka -
mielone mięso
500 gram -
śmietana kremówka
8 łyżek -
jajko
1 sztuka -
sól
1 łyżeczka -
Pieprz biały mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
piertuszka
1 pęczek -
masło
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Mielone zapiekane z pietruszką.
Uformowaną z masy mięsnej pieczeń obtoczyć w drobno posiekanej pietruszce i ułożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem. Mięso posmarować z wierzchu masłem.
Całość piec 60 minut w rozgrzanym piekarniku. W trakcie pieczenia mięso od czasu do czasu polewać tłuszczem. Za pomocą patyczka można sprawdzić czy mięso jest już upieczone.
Komentarze (0)