Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z włoszczyzną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta biała 200 gram
seler korzeniowy 200 gram
pietruszka 200 gram
cebula
jajko 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
lubczyk świeży
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z włoszczyzną

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawiamy przyprawami, dodajemy jajka, bułkę tartą i mąkę i zagniatamy.
Krok 1 - Mielone z włoszczyzną foto
2
Warzywa myjemy, obieramy i drobno szatkujemy. Wkładamy do miski.
Krok 2 - Mielone z włoszczyzną foto
3
Wszystkie warzywa ugniatamy dłońmi. solimy i pozostawiamy na 15 minut tak aby puściły soki.
Krok 3 - Mielone z włoszczyzną foto
4
Warzywa odciskamy z soku i przekładamy do masy mięsnej . Wyrabiamy i lepimy z mięsa sporej wielkości wałeczki.
Krok 4 - Mielone z włoszczyzną foto
5
Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju i posypujemy lubczykiem.
Krok 5 - Mielone z włoszczyzną foto
6
Smażymy bez przykrycia na rumiany kolor.
Krok 6 - Mielone z włoszczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2015 00:55
Bardzo dziękuję :)
Janina 25.11.2015 19:57
Super mięsko;))
wwwiolka 25.11.2015 18:07
Bardzo fajny przepis.
Agnieszka-87-25 25.11.2015 16:16
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak