Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z wkładką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pieczarki ok12 szt
cebula 1 szt
mięso duszone albo gotowane kilka kawałkow
masło 1-2 łyżki
jajko 1-2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z wkładką

Pieczarki opłukać i drobno pokroić. Przesmażyć na maśle i przestudzić. Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać drobno pokrojoną cebulę i około3 łyżki bułki tartej. Dodać też przygotowane pieczarki, doprawić do smaku i zarobić masę. Kawałki mięsa jeśli są duże przekroić na mniejsze.

Na dłoni rozpłaszczać kawałki mięsnej masy, nakładać kawałki mięsa i zawijać kotlety.

Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.09.2013 17:24
fantastyczne
Olga_SK 06.06.2013 19:50
takiego pomysłu jeszcze nie widziałam :)
Ewa104 06.06.2013 18:43
Świetna odmiana kotletów mielonych.Pomysłowo i pysznie.
angelika14 06.06.2013 17:00
ciekawe klopsiki i fajana wkładka
Janina 06.06.2013 15:13
Smaczne mielone i z dodatkiem, super ;)
kasienka23 06.06.2013 14:43
przepyszna ta wkładka! :)
LoLa 06.06.2013 14:16
też robię mielone z niespodziankami
Piotr-21 06.06.2013 13:30
pyszne kotleciki
Barbara/zuza22_85 06.06.2013 13:11
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak