Mielone z warzywami i fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kg ( z łopatki)
  • jajko

    1 szt
  • cukinie małe

    1 szt ( zielona)
  • por młody

    1 szt
  • marchewka

    1 szt ( młoda)
  • fasola biała

    2/3 szklanki ( ugotowana)
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
  • płatki kukurydziane

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć.
Krok 2 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą cukinię.
Krok 3 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
Do mięsa z cukinią dodać startą na tarce marchewkę, pokrojony w pół krążki por, jajko, fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą.
Krok 4 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Krok 5 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
Z masy mięsnej formować kotleciki i obtaczać w płatkach kukurydzianych.
Krok 6 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
Smażyć na rumiano z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat