Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z warzywami i fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg ( z łopatki)
jajko 1 szt
cukinie małe 1 szt ( zielona)
por młody 1 szt
marchewka 1 szt ( młoda)
fasola biała 2/3 szklanki ( ugotowana)
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
płatki kukurydziane
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z warzywami i fasolą

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć.
Krok 1 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
2
Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą cukinię.
Krok 2 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
3
Do mięsa z cukinią dodać startą na tarce marchewkę, pokrojony w pół krążki por, jajko, fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą.
Krok 3 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
4
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Krok 4 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
5
Z masy mięsnej formować kotleciki i obtaczać w płatkach kukurydzianych.
Krok 5 - Mielone z warzywami i fasolą  foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 6 - Mielone z warzywami i fasolą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak