mielone z twarożkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    50 dag.
  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • mleko

    do namoczenia bułki
  • bułka tarta

    do panierki
  • olej

    do smażenia
  • jajko

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser biały

    7 dag.
  • cebula

    1/4 szt.
  • śmietana

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - mielone z twarożkiem foto
Ser biały rozdrobnić widelcem,dodać śmietanę.Wymieszać.Dodać pieprz.
Krok 2 - mielone z twarożkiem foto
Dodać sól.Wymieszać.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w drobną kostkę.Dodać do sera.Wymieszać.Bułkę namoczyć w mleku.Do mięsa mielonego dodać jajko,odciśniętą bułkę,sól i pieprz do smaku.Wymieszać bardzo dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji.Uformować kule z mięsa.Spłaszczyć.Na środek położyć nadzienie twarożkowe.Dokładnie skleić.Uformować kotleciki.Opanierować w bułce tartej.
Krok 3 - mielone z twarożkiem foto
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat