Mielone z surówką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • łopatka bez kości

    0,5 kg
  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • jajka

    2 szt.
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • pomidor

    2 szt.
  • ogórek zielony

    2 szt.
  • kapusta pekińska

    1 szt.
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z surówką. foto
Ziemniaki obrać i ugotować.
Mięso zmielić, dodać bułkę czerstwą (namoczoną we wodzie lub mleku), jajka przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Mielone z surówką. foto
Formujemy małe kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone z surówką. foto
Na rozgrzany olej na patelni układamy do smażenia kotlety i z obu stron smażymy na złoty kolor.
Kapustę pekińską siatkujemy dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ogórek pokrojone w talarki, kukurydzę polewamy troszkę olejem, przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat