Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z surówką.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
łopatka bez kości 0,5 kg
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
pomidor 2 szt.
ogórek zielony 2 szt.
kapusta pekińska 1 szt.
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z surówką.

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i ugotować.
Mięso zmielić, dodać bułkę czerstwą (namoczoną we wodzie lub mleku), jajka przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Mielone z surówką. foto
2
Formujemy małe kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Mielone z surówką. foto
3
Na rozgrzany olej na patelni układamy do smażenia kotlety i z obu stron smażymy na złoty kolor.
Kapustę pekińską siatkujemy dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ogórek pokrojone w talarki, kukurydzę polewamy troszkę olejem, przyprawami i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Mielone z surówką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak