Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z sosem chrzanowym wg Ilony

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
jaja 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
bułka czerstwa 1/2 sztuki
mleko 1 szklanka
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
woda 300 ml
mąka 2 łyżki
chrzan tarty
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z sosem chrzanowym wg Ilony

Mięso myjemy w zimnej wodzie, następnie kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, następnie mielimy bułkę( uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą). Do mięsa dodajemy posiekaną drobną cebulkę, jajko i wyrabiamy masę mięsną doprawiając ją do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem. Z masy mięsnej odrywamy kawałki, formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Wodę zagotowujemy, dodajemy do niej tarty chrzan, zagęszczamy mąką, dodajemy do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Na koniec dodajemy odrobinę tłuszczu pozostałego po smażeniu kotletów. Tak przygotowanym sosem polewamy kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.02.2014 23:16
smaczne mielone
Wafelek2601 25.10.2013 22:08
Bardzo apetycznie wygląda
Iwusia 15.06.2013 23:55
super przepis
Norgiusz 01.04.2012 11:41
dobre
zdzichu 28.03.2012 20:20
super
Iiiiii 28.03.2012 06:56
pycha
kasiaw 27.03.2012 07:52
pychota
forgielka 20.03.2012 14:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak