Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serowym oczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula 1/2 szt
bułka 1 szt
jajko 1-2 szt
biały ser 20 dag
śmietana 1-2 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serowym oczkiem

Do mięsa mielonego dodać obraną i drobniutko pokrojoną cebulę. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę. Biały ser rozetrzeć ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować tyle plastrów żółtego sera, ile zrobimy kotlecików. Na każdy plaster żółtego sera nakładamy biały ser i zwijamy w rulonik. Na dłoni rozpłaszczamy masę mięsną. Kładziemy rulonik z serem. Zawijamy mięsem i formujemy kotleciki.Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Ser można przyprawić czosnkiem lub ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 03.03.2013 21:38
pięknie wyszły te kotleciki,takie zwarte - lubię :)
Juleczka20 02.03.2013 10:34
pyszne te mielone
Janina 01.03.2013 16:23
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak