Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem żółtym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 60 dag
mąka ziemniaczana 1 szkl.
jajko 4 szt.
olej do smażenia
cebula biała 2 szt.
zielona fasolka szparagowa 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
mięso mielone 1,5 kg
bułka czerstwa 1 szt.
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem żółtym

Ziemniaki ugotowane połączyć z mąką 2 jajkami i wyrobić ciasto na kluski.
Kluski śląskie wrzucamy na gotująca się wodę i gotujemy delikatnie mieszając.
Mielone łączymy z namoczona bułką, cebula oraz jajkami i przyprawami.
W ciasto mielone wkładamy ser żółty i dokładnie sklejamy aby podczas smażenia nie wyleciał ser. Mielone obtaczamy w bułce tartej.
Fasolkę gotujemy do miękkości, podana na talerzu polewamy bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.08.2015 11:38
pyszne danie obiadowe..
Aleksandra/Olcia 22.08.2015 21:36
ale wielka porcja pysznego obiadku mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak