Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem i zielonymi oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 250 g
cebula biała 1 szt
ząbek czosnku
ser żółty 50 g
oliwki zielone 10 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem i zielonymi oliwkami

Do miski przekładamy mięso mielone. Wbijamy jajka, dodajemy posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę pietruszki. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, oliwki kroimy w plasterki - dodajemy do mięsa. Dosypujemy bułkę tartą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotleciki i smażymy na rumiano z dwóch stron na patelni z odrobiną oleju rzepakowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 17.04.2018 08:36
Alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Ciągnący ser i zielone oliwki wzbogacają smak mięsa. Polecam na domowe obiady!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak