Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag.
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
pietruszka posiekana 1 łyżka
rzodkiewka 6 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie.Następnie odciskamy.
Krok 1 - Mielone z rzodkiewką foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę,jajko,pietruszkę oraz do smaku przyprawy.Wyrabiamy na jednolitą masę.Formujemy kulki.
Krok 2 - Mielone z rzodkiewką foto
3
Umytą rzodkiewkę kroimy w kosteczkę.Dodajemy do smaku przyprawy.Uformowane z mielonego kulki spłaszczamy.W środek kładziemy rzodkiewkę.Sklejamy dokładnie.Formujemy kotlety.Panierujemy w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 3 - Mielone z rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.08.2013 09:24
Fajny pomysł :)
Milena87 08.05.2013 07:19
jestem ciekawa jak smakuje z rzodkiewką
Ania321 13.04.2013 15:54
fajny pomysł na mielone nieco inaczej :)
jasiek 13.04.2013 12:28
ciekawy, wiosenny dodatek
beniaminek 13.04.2013 11:56
fajne danie
Alex_M 13.04.2013 11:14
nigdy nie probowalam z rzodkiewkami :)
bogusia19 13.04.2013 10:41
fajne połączenie
dodi 13.04.2013 10:27
z rzodkiewką nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak