Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
bułka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat dowolna ilość
sól do smaku
olej do smażenia w zal. od potrzeb
sos pieczeniowy dowolna ilość
ryż 125 g (ugotowany)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ryżem

Do miski wlewamy jajko, dodajemy mięso mielone, bułkę, oraz ugotowany wcześniej ryż. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy po czym dodajemy sól i pieprz do smaku. Formujemy kuleczki lub zwykłe kotleciki po czym obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto brązowy kolor. Po usmażeniu układamy w garnku lub naczyniu żaroodpornym wlewamy zrobiony wcześniej sos pieczeniowy i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak