Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ryby i boczku
Kroki postępowania
Boczek wędzony pokroić w kostkę.
Dodać wybite jajko,pokrojoną natkę pietruszki oraz pozostałe przyprawy.\
Wyrobić na jednolitą masę.
filet z dowolnej ryby | 2 sztuki |
boczek wędzony | 10 dkg |
natka pietruszki | 3 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
płatki owsiane | 1/3 szklanki |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 2 łyżeczki |
cukier | 1 łyżeczka |
Kwas cytrynowy Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szklanki |
olej do smażenia | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: