Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z rusztu

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Główne składniki

filety z kurczaka 3 szt.
śliwki suszone 10 szt.
kasza gryczana 1 woreczek
bekon 10 plastrów

Potrzebne

cebula biała 1/3 szt.
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Porada

Kaszę ugotować według opakowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z rusztu

Kroki postępowania

1
Piersi myjemy, następnie każdą przekrawamy na pół i mielimy. Cebulkę obieramy wraz z czosnkiem, także mielimy. Dodajemy łyżeczkę soli, pieprz i mieszamy. Kaszę gotujemy według opakowania. Gotową dodajemy do mięsa i mieszamy.
Krok 1 - Mielone z rusztu  foto
2
Bekon obsypujemy solą i papryką. Na wykałaczki nadziewamy śliwki. Bierzemy garść mięsa i oblepiamy śliwkę, tworząc kształt cygara.
Krok 2 - Mielone z rusztu  foto
3
Każdy mielony obwijamy w bekon i wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 25-30 min.
Krok 3 - Mielone z rusztu  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 20.03.2015 19:40
Super danie!
Internetowa Kuchnia 20.03.2015 19:22
ale superowe!
Beatris 20.03.2015 18:01
Wyglądają bardzo apetycznie:)
Anna169Hosz 20.03.2015 17:27
Fajna propozycja>
Magda60 20.03.2015 15:15
musze koniecznie takie zrobic
Kuchnia Marty 20.03.2015 14:46
Pyszne, mięsne kęski otulone boczkiem!
Pyszota 20.03.2015 14:11
fajny przepis
dollce 20.03.2015 14:10
super przepis
bietka 20.03.2015 13:31
wyglądają bardzo smacznie ;)
Konczi 20.03.2015 13:02
bardzo lubię :) Pyszniutko wyglądają (:

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak