Mielone z rusztu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Główne składniki

  • filety z kurczaka

    3 szt.
  • śliwki suszone

    10 szt.
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • bekon

    10 plastrów

Potrzebne

  • cebula biała

    1/3 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z rusztu  foto
Piersi myjemy, następnie każdą przekrawamy na pół i mielimy. Cebulkę obieramy wraz z czosnkiem, także mielimy. Dodajemy łyżeczkę soli, pieprz i mieszamy. Kaszę gotujemy według opakowania. Gotową dodajemy do mięsa i mieszamy.
Krok 2 - Mielone z rusztu  foto
Bekon obsypujemy solą i papryką. Na wykałaczki nadziewamy śliwki. Bierzemy garść mięsa i oblepiamy śliwkę, tworząc kształt cygara.
Krok 3 - Mielone z rusztu  foto
Każdy mielony obwijamy w bekon i wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 25-30 min.
paulette17
Kaszę ugotować według opakowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 20.03.2015 19:40
Super danie!
Internetowa Kuchnia 20.03.2015 19:22
ale superowe!
Beatris 20.03.2015 18:01
Wyglądają bardzo apetycznie:)
Anna169Hosz 20.03.2015 17:27
Fajna propozycja>
Magda60 20.03.2015 15:15
musze koniecznie takie zrobic
Kuchnia Marty 20.03.2015 14:46
Pyszne, mięsne kęski otulone boczkiem!
Pyszota 20.03.2015 14:11
fajny przepis
dollce 20.03.2015 14:10
super przepis
bietka 20.03.2015 13:31
wyglądają bardzo smacznie ;)
Konczi 20.03.2015 13:02
bardzo lubię :) Pyszniutko wyglądają (:

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat