Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
natka pietruszki 3 gałązki
amarantus ekspandowany 0,5 szklanki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
kasza manna 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyzeczki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1\4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :)

Kroki postępowania

1
łopatkę wieprzowa mielimy
Krok 1 - Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :) foto
2
następnie milimy natkę pietruszki, cebulę oraz czosnek.
Krok 2 - Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :) foto
3
Do składników dodajemy jajko, kasze manną oraz przyprawy: pieprz, paprykę, kucharka. Mieszamy składniki.
Krok 3 - Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :) foto
4
następnie dodajemy amarantus
Krok 4 - Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :) foto
5
z powstałej masy formujemy kotleciki i ...
Krok 5 - Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :) foto
6
umieszczamy je na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy z 2 stron do zrumienienia. smacznego :)
Krok 6 - Mielone z pietruszką i amarantusem ekspandowanym :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 21.10.2015 09:45
ciekawy przepis na pewno pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak