Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
pieczarki 15 dag
cebula
natka pietruszki
jajko
sól
pieprz
namoczona bulka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
kasza manna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce, cebulę posiekac i zeszklić na oleju. W misce wymieszać mięso , pieczarki, cebulę, posiekaną natkę, dodać jajko, przyprawy, namoczoną bułkę i kaszę mannę. Wszystko dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor. Podawać np z sosem pieczarkowym i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak