Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 g
pieczarki 400 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
bułka 1 duża
mleko 300 ml
jajko 2 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Pieczarki kroimy w kostkę lub w ulubioną strukturę. Bułkę namoczoną w mleku, odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa razem z pieczarkami i posiekaną dymką oraz jajkami. Do całości dodajemy przyprawę do kebabu, paprykę, sól i pieprz. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.06.2017 17:22
pyszny obiadek
IKrakowianka 11.06.2017 22:39
smaczne połączenie :)
gosia56 11.06.2017 08:52
moje ulubione
cukiereczek 10.06.2017 18:05
klasyka ze smakiem
Róża1 10.06.2017 15:56
fajny przepis !!!!!!!!!!!
olkaaa 10.06.2017 11:48
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak