Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE Z PIECZARKAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
pieczarki 6-7 szt
woda 1/4 szkl
sól do smaku
przyprawa do gyrosa 1 łyżka
kajzerka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE Z PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy , osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki .
Krok 1 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
2
Mieso mielimy .
Krok 2 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
3
Pieczarki oczyszczamy , płuczemy dokładnie .
Krok 3 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
4
Podsmażamy je lekko na patelni .
Krok 4 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
5
Kajzerkę moczymy w wodzie , odciskamy wodę , dodajemy do mięsa .
Krok 5 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
6
Doprawiamy , wlewamy wodę , wyrabiamy .
Krok 6 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
7
Z masy męsnej robimy kotlety , które nadziewamy pieczarką .
Krok 7 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
8
Panierujemy je w rozmąconym jajku oraz bulce tartej .
Krok 8 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
9
Smazymy je na patelni , na dobrze rozgrzanym tłuszczu .
Krok 9 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
10
smażymy je z obu stron na złoty kolor .
Krok 10 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
11
Przekładamy je do garnka , wlewamy tłuszcz ze smażenia , przykrywamy i dusimy kilka minut .
Krok 11 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 07.07.2014 23:42
Pyszny dodatek do ziemniaków!
ada.la 07.07.2014 21:29
fajne danie
Zdzisław 07.07.2014 19:17
dla mnie to smaczne danie
Jusiaa 07.07.2014 18:32
Aż ślinka leci na taki obiadek :)
engie23 07.07.2014 18:19
świetnie wygladają
halina17 07.07.2014 17:41
Dobre kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak