MIELONE Z PIECZARKAMI

MIELONE Z PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    600 g
  • pieczarki

    6-7 szt
  • woda

    1/4 szkl
  • sól do smaku

  • przyprawa do gyrosa

    1 łyżka
  • kajzerka

    1 szt
  • bułka tarta

  • jajko

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Mięso myjemy , osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki .
Krok 2 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Mieso mielimy .
Krok 3 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Pieczarki oczyszczamy , płuczemy dokładnie .
Krok 4 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Podsmażamy je lekko na patelni .
Krok 5 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Kajzerkę moczymy w wodzie , odciskamy wodę , dodajemy do mięsa .
Krok 6 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Doprawiamy , wlewamy wodę , wyrabiamy .
Krok 7 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Z masy męsnej robimy kotlety , które nadziewamy pieczarką .
Krok 8 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Panierujemy je w rozmąconym jajku oraz bulce tartej .
Krok 9 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Smazymy je na patelni , na dobrze rozgrzanym tłuszczu .
Krok 10 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
smażymy je z obu stron na złoty kolor .
Krok 11 - MIELONE Z PIECZARKAMI foto
Przekładamy je do garnka , wlewamy tłuszcz ze smażenia , przykrywamy i dusimy kilka minut .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga/Jaga85

07.07.2014 23:42
Pyszny dodatek do ziemniaków!

ada.la

07.07.2014 21:29
fajne danie

Zdzisław

07.07.2014 19:17
dla mnie to smaczne danie

Jusiaa

07.07.2014 18:32
Aż ślinka leci na taki obiadek :)

engie23

07.07.2014 18:19
świetnie wygladają

halina17

07.07.2014 17:41
Dobre kotlety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat